Bucatarie si gatit

Află de ce gătitul la abur este mai gustos și sănătos atunci când gătești într-un coș de bambus.

Coșul de bambus își are originea în bucătăriile asiatice, dar se găsește din ce în ce mai des în bucătăriile românești. Nu e de mirare – gătitul la aburi este sănătos. Astfel, preparatele pregătite în acest mod, sunt ușor de digerat, sunt bogate în vitamine și valori nutritive. Te întrebi de ce ar trebui să alegi un coș din bambus și de ce ar trebui să gătești la abur? Iată răspunsurile la întrebările tale.

Gătitul în baie de aburi este cel mai sănătos mod în care se pot pregăti legumele, carnea sau peștele. Acestea își păstrează nu doar culoarea, ci și mirosul, forma, gustul și substanțele nutritive.

Folosită din cele mai vechi timpuri în China și Japonia, gătirea la aburi devine un must have în aceste vremuri, mai ales că toată lumea pune accentul pe o dietă sănătoasă. Ba mai mult, economisești timp, pentru că petreci din ce în ce mai puțin timp în bucătărie.

 

Ce este gătitul la aburi?

Gătitul la aburi se evidențiază prin faptul că alimentele care urmează să fie pregătite nu au nevoie de contact cu apa. În plus, gătitul la aburi nu necesită adaos de ulei și alte grăsimi.

Circulația vaporilor de apă într-un coș din bambus pentru preparate cu abur hrană sănătoasă face din alimentele preparate chintesența bucătăriei sănătoase. Nu numai că proprietățile lor cele mai valoroase nu sunt eliminate, ci câștigă și o aromă specială într-un mod original și unic.

În timpul fierberii la abur se obține o temperatură mult mai ridicată decât în ​​timpul gătirii obișnuite, ceea ce face, de exemplu, carnea tare, precum cea de vită, moale și suculentă.

Procesul de gătire la aburi

Utilizarea coșului din bambus este mai simplu decât ți-ai putea imagina. Tot ceea ce trebuie să faci este să torini într-o oală o cantitate mică de apă (un pahar ar trebui să fie suficient). Poți adăuga ierburi aromatice și condimentele tale preferate. Când apa atinge punctul de fierbere, pune pe oală coșul de bambus umplut cu alimentele tale preferate (legume, carne sau pește). Și lasă să se gătească pentru 30-40 de minute. Voila!

Nu uita să potrivești diametrul coșului și al oalei. Merită să verifici din când în când nivelul apei din oală și, dacă este necesar, nu ezita să completeazi cu apă clocotită.

Avantajele gătitului la aburi

Gătitul la aburi este considerat a fi una dintre cele mai sănătoase moduri de a pregăti mesele. Deoarece aburul este mai fierbinte decât apa fiartă, este nevoie de mai puțin timp pentru a găti.

Aromele, vitaminele și mineralele sunt păstrate aproape în totalitate în alimente. Metodele tradiționale de gătit elimină multe dintre substanțele nutritive valoroase și au un efect negativ asupra gustului și aspectului preparatelor, fapt ce poate fi ușor evitat prin gătitul la aburi.

Interesant este că mâncărurile preparate într-un coș de bambus nu au nevoie de grăsimi și sare, deoarece vaporii de apă extrag sărurile care sunt prezente în mod natural în acestea.

Datorită coșului de bambus, preparatele sunt elastice, crocante, moi și suculente, și în același timp ușor de digerat și sărace în calorii.

Alege un coș de bambus potrivit și să un plus de savoare meselor tale zilnice cu kbkstore.ro .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *