Bucatarie si gatit

Cuțite Japoneze: Tipuri și Scopuri.

Cuțitele japoneze sunt considerate a fi cele mai bune cuțite de bucătărie din lume. Producția lor se bazează atât pe tradiții vechi de secole, cât și pe cele mai noi tehnologii. Cuțitele de bucătărie japoneze diferă în multe privințe de cele europene obișnuite: sunt mai ușoare și au mânere speciale. Cuțitele japoneze sunt fabricate după principiul sandvișului: un miez foarte subțire și dur cu teci moi. Duritatea lamelor cuțitelor de bucătărie japoneze este mai mare decât a celor europene. Dacă în Vest indicatorul fluctuează între 54-58 HRC pe scara Rockwell, atunci japonezii preferă întărirea de 60-62 HRC.

Straturile superioare din jurul unui astfel de miez dur sunt atât oțeluri ductile, cât și Damasc. Căptușelile puternice și rezistente cu model servesc la întărirea și protejarea împotriva coroziunii stratului central, care este fabricat din oțel omogen (de obicei cu conținut ridicat de carbon). Cuțitele japoneze pot fi numite cele mai ascuțite fără exagerare, datorita caracteristicilor de design ale lamei. Dacă unghiul de tăiere al cuțitelor de bucătărie europene este de obicei între 15 și 25 de grade, atunci cutitele japoneze pot avea o valoare de 10 grade (uneori mai puțin sau mai mult).

HOCHO Bunka seria Brutus 

Bunka Hochoeste un mic cuțit de bucătărie utilitar. Lungimea lamei este de obicei de la 15 la 18 centimetri. Bunka este o variantă a popularului cuțit Santoku și are aceeași lamă largă și muchie dreaptă. Cu toate acestea, spre deosebire de santoku, cuțitul bunka are un vârf funcțional ascuțit (“k-tip”). Bunka este considerat un cuțit versatil, care este excelent pentru tăierea și tocarea alimentelor precum carnea, peștele, legumele și ierburile. Bunka, împreună cu Gyuto și Santoku, este adesea recomandată ca o alternativă elegantă la clasicul cuțit de bucătar occidental.

HOCHO Kiritsuke seria Brutus

Kiritsuke seria Brutus  –  Cuțit de bucătărie japonez de mare utilitate Se ascute pe o singură față, cât și cu două fete. Kiritsuke este mai subțire decât un cuțit de bucătar gyuto, oferindu-i proprietăți de feliere. În Japonia, doar un bucătar este permis în bucătărie cu Kiritsuke. Lungimea lamei de la 20 cm, multie taietoare dreapta. Kiritsuke are un profil tanto și este ușor de utilizat la feliere. Cuțitul de bucătărie kiritsuke a devenit din ce în ce mai popular în ultima vreme și din motivul întemeiate: combină calitățile unui cuțit de bucătar și ale unei feliătoare.

HOCHO Kawamuki

Cutitul Kawamuki (mini Santoku) – pentru decojit este un cutit mic fiind ideal pentru activitati ce tin de manualitate si se foloseste la curatarea legumelor (ciuperci, morcovi, cartofi), a fructelor si la alte activitati de detaliu.

Cu lungimea lamei de 12.5 cm, lama subtire si usor flexibila prevazuta in forma de “cioc de pasare”.

HOCHO Kaisaki

Cutitul Kaisaki (Universal sau de oficiu) – versiune mai mica a cutitului bucatarului sa foloseste in special, pentru tocat usturoi, ceapa, verdeata dar, fructe de mare si bucati de carne.
Lungimea lamei de 8.2 cm, lama un pic curbata.

În Japonia, cuțitele de bucătărie sunt foarte respectuoase. Nu e de mirare, înțelepciunea japoneză spune că cuțitul conține sufletul și inima bucătarului. Cele mai bune cuțite de bucătărie japoneze cu livrare în toata Romania pot fi cumpărate în magazinul KbkStore.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *